«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-21 & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-22»

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες & σπουδαστές,

Με την παρούσα επιστολή νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την συμβολή σας στο ιδιαίτερα δύσκολο εκπαιδευτικό έργο που κληθήκαμε να φέρουμε εις πέρας κατά την περίοδο της απαγόρευσης της δια ζώσης λειτουργίας όλων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών λόγω του Covid-19.

Επιπλέον, να σας ενημερώσουμε αναφορικά με την ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης, τη λήξη της σχολικής χρονιάς και τον μελλοντικό προγραμματισμό του Κέντρου μας.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που εφαρμόστηκαν από το κράτος καθ’ όλη τη σχολική χρονιά, αναγκαστήκαμε να προσαρμόσουμε τον τρόπο της διδασκαλίας μας, ώστε να μην χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα για τους μαθητές μας. 

Έτσι, κατέχοντας, ήδη, την απαραίτητη τεχνογνωσία λόγω των εξ’ αποστάσεως μαθημάτων πανελλαδικής εμβέλειας που παρείχαμε από το 2018 σε ενήλικες, προσαρμοστήκαμε άμεσα στις νέες συνθήκες και συνεχίσαμε απρόσκοπτοι προς την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και στα παιδικά τμήματα.

Αυτή η εμπειρία μας και οι συνεχείς σεμιναριακές εκπαιδεύσεις των καθηγητών μας (για διδασκαλία εξ’ αποστάσεως) μας επέτρεψαν να διδάξουμε την ξένη γλώσσα όπως στα δια ζώσης τμήματα και να έχουμε πλήρη γνώση της προόδου του κάθε μαθητή ξεχωριστά, γεγονός απόλυτα σημαντικό για την διαδικτυακή – εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: 

Μετά την περσινή ξαφνική αναστάτωση που προκλήθηκε στην εκπαιδευτική διαδικασία, η φετινή σχολική χρονιά μας βρήκε όλους προετοιμασμένους στη νέα πραγματικότητα. 

Εκ του αποτελέσματος, κρίνουμε ότι τα διαδικτυακά μαθήματα της GLOSSOLAND αποδείχθηκαν πλήρως αποτελεσματικά, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις πολυάριθμες επιτυχίες των μαθητών μας στις ξενόγλωσσες εξετάσεις, που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από διαπιστευμένους, ξενόγλωσσους φορείς, που είχαν την άδεια να διενεργούν online εξετάσεις (ESB, TIE, LTE κτλ).

Αφοσιωθήκαμε με ζήλο στις ανάγκες των μικρών μαθητών μας που προέκυψαν από την ξαφνική μετάβαση της δια ζώσης στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία και παρείχαμε, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, επιπλέον ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας για όποιον χρειάστηκε εξατομικευμένη προσέγγιση.  

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η αποτελεσματικότητα των διαδικτυακών μαθημάτων αποδείχθηκε ισότιμη και ισάξια με αυτήν των δια ζώσης για τους παρακάτω λόγους:

 1. Από τα επιτυχή αποτελέσματα των τεστ τριμήνου των μαθητών μας 
 2. Από τα συμπεράσματα που αποκομίσαμε από τις απαντήσεις των γονέων στη δημοσκόπηση, που διενεργήσαμε μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας i-Nucleus (από 19 έως 24 Απριλίου 2021)
 3. Από τις διαπροσωπικές επαφές μας με τους γονείς κατά την περίοδο επίδοσης βαθμών Β’ τριμήνου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η διδακτέα ύλη ολοκληρώνεται κανονικά με το τέλος της σχολικής χρονιάς, την εβδομάδα από 24 έως 28 Μαΐου 2021 και σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό της Σχολής για όλα τα επίπεδα.

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-22:

Με το κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς συμπληρώνουμε   21 χρόνια   πρωτοπορίας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση!

 • Διατηρούμε και φέτος τα δίδακτρα στα ίδια χαμηλά επίπεδα από το 2010, χωρίς να υποβαθμίσουμε ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού μας έργου (είτε με μείωση ωρών είτε με μείωση παροχών).
 • Δίνουμε τη δυνατότητα πληρωμής των διδάκτρων με πιστωτικές κάρτες μέχρι και σε 10 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
 • Προσφέρουμε ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 400€ ως ετήσια δίδακτρα για την Α΄ τάξη των Γερμανικών, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Η παρούσα τιμή δεν επιδέχεται άλλη έκπτωση.
 • Δίνουμε τη δυνατότητα αποπληρωμής των διδάκτρων σε 8 δόσεις (Σεπτέμβριος-Απρίλιος).
 • ΔΩΡΕΑΝ το τρίτο παιδί που φοιτά παράλληλα με τα άλλα δύο στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών GLOSSOLAND.
 • ΔΩΡΕΑΝ η τάξη Pre-Junior για παιδιά Α΄ ή Β΄ Δημοτικού για πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα (100€ προκαταβολή από τα δίδακτρα της επόμενης τάξης Junior).
 • Έκπτωση 10% σε πληρωμές των διδάκτρων μετρητοίς (Εξόφληση μέχρι την έναρξη των μαθημάτων τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη 2021).
 • Έκπτωση 10% στα δίδακτρα του μικρότερου αδερφού ή συζύγου ή 2ης γλώσσας.
 • 100€ μείωση διδάκτρων για κάθε νέα εγγραφή που προκύπτει από σύσταση παλιού μας σπουδαστή (Ισχύει επιπλέον κάθε άλλης έκπτωσης).
 • Έκπτωση 10% στα δίδακτρα της τάξης σε νεοεγγραφόμενους μαθητές, που έρχονται μαζί για εγγραφή, σύμφωνα με το πρόγραμμα «ΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ».
 • Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε μαθητές πτυχίων και σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
 • Δωρεάν σχολική τσάντα.
 • Κάθε μαθητής του Σχολείου μας, εάν το επιθυμεί, μπορεί να παραγγείλει τα βιβλία της σχολικής χρονιάς απευθείας από τον εκδοτικό οίκο, πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση με την μαζική παραγγελία που διενεργεί το Κέντρο μας την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
 • Σε περίπτωση που ο μαθητής δικαιούται περισσότερες της μιας εκπτώσεις (λόγω αδερφού, 2ης γλώσσας κλπ), δίνεται η μεγαλύτερη και πάντα μία έκπτωση (όχι αθροιστικά περισσότερες από μία εκπτώσεις).
 • Η εγγραφή του μαθητή για κάθε τάξη γίνεται με 100 ευρώ προκαταβολή από τα ετήσια δίδακτρα ,παράλληλα με τη συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής.

Οι εγγραφές για τα χειμερινά τμήματα 2021-22 ξεκίνησαν την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ & ΑΛΛΑ ΔΩΡΑ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΧΡΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΩΡΑ 8μμ 

 ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 8ΜΜ

(ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ)

 

 • Χορηγούμε 3 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ (αξίας 400€, 300€ και 200€ από τα δίδακτρα μιας τάξης για το σχολικό έτος 2021-22) σε τρείς τυχερούς σπουδαστές μας , που θα αναδειχτούν με ισάριθμες κληρώσεις από τη λίστα των εγγεγραμμένων μέχρι εκείνη τη στιγμή και αφού βιντεοσκοπηθεί η διαδικασία για λόγους διαφάνειας, τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στην εκπαιδευτική πλατφόρμα της Σχολής, i-Nucleus .
 • Κληρώνουμε ένα Smartwatch σε ένα τυχερό μαθητή μας, που θα αναδειχθεί από τη λίστα των εγγεγραμμένων μέχρι εκείνη τη στιγμή.
 • Κληρώνουμε 35 Readers (βιβλία Αγγλικής κλασικής λογοτεχνίας) για ισάριθμους τυχερούς μαθητές μας από τη λίστα των εγγεγραμμένων μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Η υγειονομική κρίση της τελευταίας περιόδου φαίνεται πως μεταβάλει την καθημερινότητα μας ποικιλοτρόπως. Όπως έγινε φανερό οι αλλαγές που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα περιλαμβάνουν και τους νέους τρόπους διδασκαλίας. 

Όμως, εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η επικράτηση των «επιπέδων απομακρυσμένης εργασίας» (home office ή αλλιώς εργασία από το σπίτι), τα οποία μελλοντικά ενδέχεται να γίνουν η νέα κανονικότητα.

Τα παραπάνω συνδέονται με ένα πρωτόγνωρο άνοιγμα της αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο του οποίου η ανάγκη γλωσσομάθειας κρίνεται παραπάνω από απαραίτητη

Έχοντας πλήρη συναίσθηση του χρέους μας προς αυτήν την κατεύθυνση, δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με την απόλυτη και απαραίτητη γνώση της ξένης γλώσσας, που θα τους καταστήσει ικανούς και παραγωγικούς Ευρωπαίους πολίτες, περιζήτητους στην αγορά εργασίας.

Με  εκτίμηση,

Μανζιέρη Μαρία

Γενική Δ/ντρια Εκπαιδευτικού Οργανισμού GLOSSOLAND STUDIES 

Please follow and like us: