Σύγχρονα προγράμματα σπουδών ειδικά για νέους και ενήλικες, σχεδιασμένα για γρήγορη εκμάθηση και για δυνατότητα συμμετοχής σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η σίγουρη απόκτηση πτυχίου και η δυνατότητα επικοινωνίας στη Γαλλική γλώσσα.

gallika efivoi eniliekes programmata mathmata ksenes glosses evosmos menemenh kordelio

Τάξη 1η Ενηλίκων

Επίπεδα  Α1 (στοιχειώδεις γνώσεις) + Α2 (βασικές γνώσεις)

Είναι το τμήμα εισαγωγής, κατά τη διάρκεια του οποίου διδάσκονται οι βασικές δομές της γραμματικής της γλώσσας καθώς επίσης γίνονται και τα πρώτα μαθήματα φωνητικής. Μπορεί να κατανοήσει προτάσεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πολύ βασικές ατομικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, τοπική γεωγραφία, εργασία). Η μελέτη γίνεται πάνω σε απλά και κατανοητά κείμενα, ακουστικά θέματα, ασκήσεις κατανόησης. Με την βοήθεια των καθηγητών ο σπουδαστής είναι σε θέση, πολύ σύντομα να εκφράζεται στα Γαλλικάκά σε διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας (στο εστιατόριο, στον σιδηροδρομικό σταθμό, στο ξενοδοχείο).

Κανονικά Τμήματα

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη των επιπέδων Α1 και Α2 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει τα διπλώματα του DELFA2 ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Α2.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Α1 και Α2.

Διάρκεια Προγράμματος: 104 διδ. ώρες, Οκτώβριος – Μάιος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα 

Κόστος Προγράμματος: 

Για το κόστος των διδάκτρων φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους προσωπικά, για να υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης για την επίλυση αποριών. Καλέστε μας στο 2310776432 ή συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας. 

Σημείωση: Τα βιβλία δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή των διδάκτρων και η προμήθειά τους γίνεται από το εμπόριο από τον σπουδαστή.

Τάξη 2η Ενηλίκων

Επίπεδο Β1 (Μέτρια γνώση της γλώσσας)

O σπουδαστής έχει ήδη τις βάσεις για να προσεγγίσει τον γερμανικό τρόπο ζωής και σκέψης. Μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση χρησιμοποιώντας σωστά τις γραμματικές του γνώσεις, που αυξάνονται όλο και περισσότερο, και ένα λεξιλόγιο που γίνεται όλο και πιο πλούσιο. Τα κείμενα είναι πιο σύνθετα, έχει ασκήσεις κατανόησης, εκθέσεις και συζητήσεις πάνω σε θέματα επικαιρότητας. Τα ακουστικά θέματα είναι προσαρμοσμένα, άλλα παρμένα από την καθημερινότητα (διακοπές, περιπέτειες, τρόπος διατροφής ,δουλειά, σχολείο, ελεύθερος  χρόνος , υγεία  κ.α.). Μπορεί να χειριστεί καταστάσεις που είναι πιθανό να προκύψουν στη διάρκεια ενός ταξιδιού, να περιγράψει εμπειρίες και γεγονότα, όνειρα και να δώσει συνοπτικά εξηγήσεις για τις γνώμες του.

Κανονικά Τμήματα

Διάρκεια: Οκτώβριος – Μαϊος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα 

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου Β1 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του DELF Β1 ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Β1.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Β1.

Τάξη 3η Εφήβων + Ενηλίκων

Επίπεδο Β2 (Καλή γνώση της γλώσσας)

O σπουδαστής διαβάζει με άνεση χωρίς να μεταφράζει. Έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις επικοινωνιακές ικανότητές του και οι συζητήσεις του, υποβοηθούμενες πάντοτε από τον καθηγητή του, είναι πάνω στα πιο ποικίλα θέματα. Είναι σε θέση να κατανοεί την γλώσσα των media και να καταλαβαίνει περισσότερο τον κόσμο της Γερμανικής κοινωνίας, με τις δυναμικές της και την εξέλιξή της. Μπορεί να κατανοήσει τις κύριες ιδέες ενός σύνθετου κειμένου, τόσο για συγκεκριμένα, όσο και για αφηρημένα θέματα. Μπορεί να συνδιαλλαγεί με κάποια άνεση που καθιστά δυνατή τη συνήθη επικοινωνία με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας. Μπορεί να παραγάγει με σαφήνεια  ένα κείμενο σε ευρύ φάσμα θεμάτων και να εξηγήσει μια άποψη, δίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων εκάστοτε επιλογών .

Κανονικά Τμήματα

Διάρκεια: Οκτώβριος – Μαϊος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου B2 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του DELF Β2 ή το SORBONNE B2 ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Β2.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Β2.

Τάξη 4η Εφήβων + Ενηλίκων

Επίπεδο C1 (Πολύ Καλή γνώση της γλώσσας)

Είναι η τελειοποίηση της γλώσσας και της αφομοίωσης των τρόπων έκφρασης, απαραίτητων για την ολοκληρωμένη κατοχή της γλώσσας. Η γλώσσα των media και της πολιτικής. Μελέτη πάνω σε ιδιαίτερες συντακτικές δομές, στο ύφος της ομιλούμενης γλώσσας, των επιστολών και της δημοσιογραφίας. Είναι εφικτή η κατανόηση  απαιτητικών  κειμένων και ο σπουδαστής μπορεί να αναγνωρίσει σημασίες που υπονοούνται. Μπορεί να εκφραστεί αυθόρμητα χωρίς να φαίνεται πως αναζητά εκφράσεις. Μπορεί να χρησιμοποιεί τη γλώσσα ευέλικτα για  διάφορους σκοπούς. Μπορεί να παραγάγει καλά διαρθρωμένα κείμενα  με σαφήνεια και λεπτομέρεια πάνω σε σύνθετα θέματα, επιδεικνύοντας σωστή χρήση συνδετικών στοιχείων.

 Κανονικά Τμήματα

Διάρκεια: Οκτώβριος – Μαϊος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα 

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου C1 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του DALF  C1 ή το  SORBONNE C1  ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Γ1.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Γ1.

Τάξη 5η Εφήβων + Ενηλίκων

Επίπεδο C2 (Άριστη γνώση της γλώσσας)

Μπορεί o σπουδαστής συμμετέχει σε οποιοδήποτε είδος συζήτησης κατέχοντας πλούσιο λεξιλόγιο και κατάλληλο για κάθε περίσταση, χρησιμοποιεί σωστά κάθε εκφραστικό μέσο, είτε στον προφορικό λόγο,  είτε στον γραπτό. Εκφράζεται κατευθείαν στα Γαλλικά και με τον ίδιο τρόπο είναι προσαρμοσμένη και η σκέψη του.  Μπορεί να κατανοήσει με ευκολία σχεδόν όλα όσα ακούει ή διαβάζει.

Κανονικά Τμήματα

Διάρκεια: Οκτώβριος – Μαϊος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα 

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου C2 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του DALF  C2 ή το SORBONNE C2 ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) Γ2.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τo πτυχίo C2.

Please follow and like us: