ΤΑΞΕΙΣ – ΤΜΗΜΑΤΑ & ΕΠΙΠΕΔΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

italika efivoi enilikes ksenes glosses evosmos glossoland1

Σύγχρονα προγράμματα σπουδών ειδικά για νέους και ενήλικες, σχεδιασμένα για γρήγορη εκμάθηση και για δυνατότητα συμμετοχής σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η σίγουρη απόκτηση πτυχίου και η δυνατότητα επικοινωνίας στην Ιταλική γλώσσα.

Τάξη 1η

Livello Elementare – Intermedio (Επίπεδα Α1-Α2-Β1)

Είναι το τμήμα εισαγωγής, κατά τη διάρκεια του οποίου διδάσκονται οι βασικές δομές της γραμματικής της γλώσσας καθώς επίσης γίνονται και τα πρώτα μαθήματα φωνητικής. Η μελέτη γίνεται πάνω σε απλά και κατανοητά κείμενα, ακουστικά θέματα, ασκήσεις κατανόησης. Με την βοήθεια των καθηγητών ο σπουδαστής είναι σε θέση, πολύ σύντομα να εκφράζεται στα Ιταλικά σε διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας (στο εστιατόριο, στον σιδηροδρομικό σταθμό, στο ξενοδοχείο).

Έχει ήδη τις βάσεις για να προσεγγίσει τον Ιταλικό τρόπο ζωής και σκέψης. Μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση χρησιμοποιώντας σωστά τις γραμματικές του γνώσεις , που αυξάνονται όλο και περισσότερο, και ένα λεξιλόγιο που γίνεται όλο και πιο πλούσιο. Τα κείμενα είναι πιο σύνθετα, έχει ασκήσεις κατανόησης, εκθέσεις και συζητήσεις πάνω σε θέματα επικαιρότητας.

Τα ακουστικά θέματα είναι προσαρμοσμένα, άλλα παρμένα από την καθημερινότητα (διακοπές, περιπέτειες, τρόπος διατροφής, υγεία κ.α.).

Τμήματα Κανονικά

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη των επιπέδων Α1 , Α2 και Β1 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Β1 και τα άλλα πτυχία Ιταλικών επιπέδου Β1 σε ένα ακαδημαικό έτος.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις και έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Α1 ή Α2 ή Β1.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Ισχύει μόνο για την 1η τάξη)

Διάρκεια: Οκτώβριος – Μάιος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα

Κόστος Προγράμματος:

Για το κόστος των διδάκτρων φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους προσωπικά, για να υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης για την επίλυση αποριών. Καλέστε μας στο 2310776432 ή συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας. 

Σημείωση: Τα βιβλία δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή και η προμήθειά τους γίνεται από το εμπόριο από τον σπουδαστή.

 

Τάξη 2η

Livello Medio  (Επίπεδο Β2)

O σπουδαστής διαβάζει με άνεση χωρίς να μεταφράζει. Έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις επικοινωνιακές ικανότητές του και οι συζητήσεις του, υποβοηθούμενες πάντοτε από τον καθηγητή του, είναι πάνω στα πιο ποικίλα θέματα.

Είναι σε θέση να κατανοεί την γλώσσα των media και να καταλαβαίνει περισσότερο τον κόσμο της Ιταλικής κοινωνίας, με τις δυναμικές της και την εξέλιξή της.

Τμήματα Κανονικά

Διάρκεια: Οκτώβριος / Νοέμβριος – Μαϊος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα 

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου Β2 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Β2 και τα άλλα πτυχία Ιταλικών επιπέδου Β2 σε ένα ακαδημαικό έτος.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις και έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Β2.

Τάξη 3η

Livello Avanzato  (Επίπεδο C1)

Είναι η τελειοποίηση της γλώσσας και της αφομοίωσης των τρόπων έκφρασης, απαραίτητων για την ολοκληρωμένη κατοχή της γλώσσας. Η γλώσσα των media και της πολιτικής. Μελέτη πάνω σε ιδιαίτερες συντακτικές δομές, στο ύφος της ομιλούμενης γλώσσας, των επιστολών και της δημοσιογραφίας. Διαχωρισμός των επιπέδων επικοινωνίας, νεολογισμοί και ιδιωματισμοί. Ανάγνωση κειμένων σύγχρονης λογοτεχνίας.

Τμήματα Κανονικά

Διάρκεια: Οκτώβριος / Νοέμβριος – Μαϊος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα 

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου C1 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας C1 και τα άλλα πτυχία Ιταλικών επιπέδου C1 σε ένα ακαδημαικό έτος.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις και έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία C1.

Τάξη 4η

Livello Superiore  (Επίπεδο C2)

Ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων (πεζά και ποίηση).

Περιοδικά, εφημερίδες και τηλεόραση, ανάλυση ύφους. Στοιχεία σημειολογίας.

Ιστορία της γλώσσας και λογικής.

O σπουδαστής συμμετέχει σε οποιοδήποτε είδος συζήτησης κατέχοντας πλούσιο λεξιλόγιο και κατάλληλο για κάθε περίσταση, χρησιμοποιεί σωστά κάθε εκφραστικό μέσο στον προφορικό και στον γραπτό λόγο.

Εκφράζεται κατευθείαν στα Ιταλικά και με τον ίδιο τρόπο είναι προσαρμοσμένη και η σκέψη του.

Τμήματα Κανονικά

Διάρκεια: Οκτώβριος / Νοέμβριος – Μαϊος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου C2 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας C2 και τα άλλα πτυχία Ιταλικών επιπέδου C2 σε ένα ακαδημαικό έτος.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις και έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία C2.

Please follow and like us: