τεστ-επαγγελ΄μ-προσανατολισμου

Γιατί είναι απαραίτητος ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός;

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι ίσως η σημαντικότερη συμβουλευτική διαδικασία που ένας άνθρωπος μπορεί να δεχθεί.

Ο άνθρωπος αφιερώνει στην εργασία του το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Συναντάμε συχνά ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη δουλειά τους κι αποτελεί για αυτούς ένα «αναγκαίο κακό», για καθαρά βιοποριστικούς λόγους.

Όταν ο άνθρωπος δεν αγαπάει αυτό που κάνει ή διαπιστώνει ότι δεν έχει τις απαραίτητες ικανότητες, που θα τον κάνουν να ξεχωρίσει στον τομέα του ή έχει διαλέξει ένα επάγγελμα ή κλάδο με το οποίο νιώθει αταίριαστος, καταλήγει να νιώθει εγκλωβισμένος και δυστυχισμένος.

Η Επιστήμη Φροντίζει για το Μέλλον σου

Στις μέρες μας υπάρχουν τρόποι να αποκτήσεις ως μέλος της κοινωνίας τη σχετική αυτογνωσία και να επιλέξεις έγκαιρα το επάγγελμα που ταιριάζει στην προσωπικότητα, στις ικανότητες και στα ενδιαφέροντά σου.

Αν έχουμε επιλέξει κάτι που μας ταιριάζει νιώθουμε ικανοποίηση από το αντικείμενο της εργασίας μας, είμαστε πιο παραγωγικοί κι έχουμε καλύτερη ψυχική υγεία.

Συνεργασία GLOSSOLAND- ARISTON PSYCHOMETRICS

Η GLOSSOLAND, πρωτοπόρος και στον απαιτητικό τομέα της Συμβουλευτικής, συνεργάζεται με την ARISTON PSYCHOMETRICS, η οποία με το μοναδικό, αξιόπιστο και έμπειρο σύστημα (Expert system) συνδυαστικής ανάλυσης ικανοτήτων, δεξιοτήτων και προσωπικότητας που δημιούργησε, παρέχει τη δυνατότητα στον εξεταζόμενο να διερευνήσει το «Γνώθι σ ’αυτόν».

Πρόκειται για το τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ariston Candidates το οποίο διενεργείται από μαθητές Γυμνασίου / Λυκείου ή από Φοιτητές, οι οποίοι πρόκειται να αποφασίσουν για τη μελλοντική τους πορεία. Το τεστ αυτό μπορεί να δοθεί και σε ενήλικες οι οποίοι αναζητούν μια διαφορετική καριέρα, αλλά δε γνωρίζουν από πού να ξεκινήσουν.

Το Ariston Candidates είναι ένα εργαλείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο αξιολογεί με έγκυρο κι αξιόπιστο τρόπο, τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητα ενός ατόμου, καταλήγοντας σε συγκεκριμένες προτάσεις για τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν.

Βάλε Άριστα στο μέλλον σου!

Η συμμετοχή σου στο Ariston Candidates Test σου παρέχει τη δυνατότητα, να επιλέξεις τη σωστή Ομάδα Προσανατολισμού του Νέου Λυκείου, να γνωρίσεις τις Σχολές που σε ενδιαφέρουν και σου ταιριάζουν, να αντλήσεις πληροφορίες γι’ αυτές, αλλά και να συμπληρώσεις το Μηχανογραφικό σου Δελτίο.

Το Ariston Candidates είναι ένα πρωτοποριακό έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες, την αυτοεκτίμηση, την εστία ελέγχου και τα ενδιαφέροντα του ατόμου, και στη συνέχεια εντοπίζει με ακρίβεια τις ειδικότητες που του ταιριάζουν, καθώς και τα αντίστοιχα Τμήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος (ΑΕΙ,ΤΕΙ). Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο νέος μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, ώστε να διασφαλίσει μια επιτυχημένη καριέρα.

Το τεστ απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και σε σπουδαστές που επιζητούν εξειδίκευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο. 

Ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, τα αποτελέσματα του Τεστ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αξιόπιστα δεδομένα στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, μέσω ειδικού λογισμικού που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Επίσης, διατίθεται ειδική συστοιχία η οποία απευθύνεται σε ενήλικα άτομα που επιθυμούν να επαναπροσδιορίσουν την καριέρα τους.

Υπολογίζοντας ότι στη χώρα μας ένα μεγάλο ποσοστό των νέων που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, φτάνουν στην απόφαση αυτή εξαιτίας μιας λανθασμένης επιλογής και σκεπτόμενοι παράλληλα, πως η σωστή επιλογή επαγγέλματος αποτελεί σημαντικό παράγοντα ισόρροπης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου, το ΑΡΙΣΤΟΝ τεστ προσφέρει απαντήσεις σε πολύ καίρια ερωτήματα.

Το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού ARISTON απευθύνεται ειδικά:

 • Σε μαθητές Γυμνασίου, προκειμένου να τους δώσει κατεύθυνση και προσανατολισμό στην παραπέρα πορεία τους αλλά διέξοδο και απάντηση σε όσους αντιμετωπίζουν το δίλημμα:  Ενιαίο Λύκειο ή ΕΠΑ.Λ;
 • Σε μαθητές της Α΄ Λυκείου, προκειμένου να τους δώσει έγκαιρη αλλά και έγκυρη λύση, στο δίλημμα  επιλογής κατεύθυνσης.
 • Σε μαθητές της Β΄ Λυκείου, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητές τους με συγκεκριμένα επαγγέλματα, ώστε να λάβουν σωστές αποφάσεις σχετικές με την  αλλαγή της κατεύθυνσης, καθώς και την επιλογή ειδικού και επιλεγόμενου μαθήματος.
 • Σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, προκειμένου να εντοπίσουν τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στην προσωπικότητά τους, με ταυτόχρονη πληροφόρηση για τις αντίστοιχες σπουδές, ώστε με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, να λάβουν με ασφάλεια και σιγουριά, αποφάσεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον τους.
 • Σε ενήλικες που επιθυμούν να επαναπροσδιορίσουν την καριέρα τους.

Το τεστ πραγματοποιείται μέσω πιστοποιημένων Συμβούλων της GLOSSOLAND και υλοποιείται άμεσα με τη βοήθεια υπολογιστή, χωρίς τη μεσολάβηση περισσότερων προσώπων, εξασφαλίζοντας έτσι αντικειμενικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα οι απαντήσεις που δίνονται ελέγχονται ως προς την ειλικρίνειά τους. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και φιλικό προς το χρήστη και ολοκληρώνεται σε 60 περίπου λεπτά. Ο ενδιαφερόμενος, χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό κωδικό, που του παρέχεται από το Σύμβουλο μας, ενεργοποιεί στον υπολογιστή το τεστ και απαντά σε σειρά ειδικών ερωτήσεων. Οι απαντήσεις του αποστέλλονται κρυπτογραφημένες μέσω του διαδικτύου, στον κεντρικό υπολογιστή (Server) της Computer Academy, ο οποίος χρησιμοποιώντας εξελιγμένα και πολύπλοκα μαθηματικά μοντέλα, επεξεργάζεται τις απαντήσεις του εξεταζόμενου και εκδίδει άμεσα το επαγγελματικό του προφίλ, το οποίο του επιδίδεται πάντα μέσω ειδικά εκπαιδευμένου Συμβούλου.

Στη συνέχεια η τελική έκθεση δίνεται από ειδικά εκπαιδευμένους και καταρτισμένους Συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού-Πιστοποιημένους Σύμβουλους Άριστον, οπότε και πραγματοποιείται μια συνάντηση με εσάς προκειμένου ν’ αναλυθούν τα αποτελέσματα και να ενημερωθείτε όσο πιο αναλυτικά γίνεται σχετικά με την έκθεση που θα σας δοθεί.

Η τελική έκθεση περιλαμβάνει περίπου 60 σελίδες κι έχει την ακόλουθη δόμηση:

 • Πρόλογος
 • Προσωπικά στοιχεία εξεταζόμενου
 • Διάρκεια ερωτηματολογίου και βαθμός αλήθειας απαντήσεων
 • Βαθμολόγηση ψυχομετρικών κατηγοριών
 • Θεωρητική θεμελίωση του τεστ
 • Αναλυτική αξιολόγηση: προσωπικότητα, αυτοεκτίμηση, έλεγχος, κλίμακα CAPS, ιστογράμματα
 • Εξειδικευμένοι ψυχομετρικοί παράγοντες
 • Προχωρημένες στατιστικές μετρήσεις
 • Εργασιακά περιβάλλοντα και δευτερογενείς παράγοντες
 • Προσωπικότητα, περιβάλλον, συνάφεια, διαφοροποίηση
 • Προτεινόμενες σχολές και επαγγέλματα
 • Παράρτημα Α – Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
 • Παράρτημα Β – Γονείς και επαγγελματικός προσανατολισμός
 • Παράρτημα Γ – Επιστημονικές και τεχνολογικές ειδικότητες

Το ΆΡΙΣΤΟΝ τεστ είναι με διαφορά το πλέον αξιόπιστο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού αφού:

 • Βασίζεται σε μελέτες και πανεπιστημιακές έρευνες άνω των 30 ετών.
 • Εξασφαλίζει με απόλυτα επιστημονικό τρόπο την αντικειμενικότητα και την ειλικρίνεια των απαντήσεων (8 βαθμοί αλήθειας).
 • Έχει το μεγαλύτερο Δείκτη Αξιοπιστίας (99%) και ευρύτατο Δείγμα Στάθμισης παγκοσμίως (20.000 νέοι).
 • Εκδίδει αποτέλεσμα βάσει πολύπλοκων μαθηματικών υπολογισμών, συγκρίσεων και συνδυασμών (850 εκατομμυρίων περίπου), που εκτελούνται εξατομικευμένα για κάθε εξεταζόμενο.

«Αφιέρωσε 60 λεπτά για το μέλλον σου»

Αν σε ενδιαφέρει μια προσωπική ενημέρωση από τον Ειδικό Σύμβουλο της GLOSSOLAND, κάλεσε μας στο 2310776432 ή συμπλήρωσε τη φόρμα ενδιαφέροντος

Ενδιαφέρομαι για το ARISTON TEST: (απαραίτητο)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ


Please follow and like us: