Ημέρες και ώρες λειτουργίας Σχολής

Η Σχολή λειτουργεί  όλη την διάρκεια του χρόνου εκτός από τις ημέρες των επισήμων αργιών και τις ημέρες των θερινών διακοπών (1-20 Αυγούστου)

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00 – 22.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.00 – 14.00 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ (ΑΠΟ 15/6 ΕΩΣ 31/7) :

ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.30 – 13.00 και 17.30 – 21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΛΕΙΣΤΑ

Οναμασίες αιθουσών

Η Διεύθυνση της Σχολής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σπουδαστών της  και θέλοντας να τιμήσει το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» των προγόνων μας, έδωσε χαρακτηριστικά ονόματα στις αίθουσες του Σχολείου.

 Έτσι  οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν τις ονομασίες γνωστών ηρωίδων από αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, όπως  ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ , ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ , ΗΛΕΚΤΡΑ και ΕΚΑΒΗ

Ο χώρος των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών χαρακτηριστικά αναφέρεται ως COMPUTER LABORATORY (LAB) ή ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ

Ο χώρος  της Γραμματείας ως INFORMATION (INFO) CENTER

Το γραφείο των Διευθυντών ως ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Οι γιορτές της GLOSSOLAND

Το Σχολείο μας συνηθίζει να διοργανώνει γιορτές ξεχωριστά για τα παιδιά και ξεχωριστά για τους  ενήλικες.  με διάφορες εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα ,  τις Αποκριές και στον ετήσιο Αποχαιρετισμό κάθε Ιούνιο.

 Οι γιορτές αυτές ανακοινώνονται έγκαιρα από την Διεύθυνση για τον τόπο , την ημέρα  και την ώρα τέλεσής τους και επικρατεί φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με κεράσματα , χορό , τραγούδια, διάφορους διαγωνισμούς (χορού , τραγουδιού , αμφίεσης κλπ)  μεταξύ των μαθητών.Η Σχολή βραβεύει τους νικητές με διάφορα δώρα.

Οι  γιορτές πλαισιώνονται από ταχυδακτυλουργούς , μάγους , τραγουδιστές κλπ. για ξεχωριστή διασκέδαση και τέρψη των μαθητών και των γονέων τους. Τελευταία στην αποχαιρετιστήρια μέρα έχει καθιερωθεί το “Glosso-Souvlaki Party”.

Αργίες

Στη GLOSSOLAND λόγω διαφόρων επισήμων αργιών δεν γίνονται  μαθήματα κατά τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους:

26η Οκτωβρίου (Αγίου Δημητρίου- Γιορτή Πολιούχου Αγίου Θεσσαλονίκης)

28η Οκτωβρίου (Εθνική Επέτειος)

17η Νοεμβρίου (Επέτειος του Πολυτεχνείου – Σχολική Γιορτή)

24η Δεκεμβρίου έως και 7η Ιανουαρίου (Σχολικές Διακοπές Χριστουγέννων)

30η Ιανουαρίου (Τριών Ιεραρχών – Σχολική Γιορτή)

Καθαρή Δευτέρα (Κινητή Θρησκευτική γιορτή)

25η Μαρτίου (Εθνική Επέτειος)

Μεγάλη Δευτέρα ως και Κυριακή του Θωμά (Σχολικές Διακοπές Πάσχα)

1η Μαΐου (Εργατική γιορτή)

Αγίου Πνεύματος (πάντοτε Δευτέρα – Κινητή Θρησκευτική γιορτή)

Σημείωση 1 : Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών , ιώσεων , επιδημιών , κλπ., θα υπάρχει συμμόρφωση του Σχολείου με τις εκάστοτε υπουργικές ή νομαρχιακές αποφάσεις.

Σημείωση 2 : Η Γραμματεία της Σχολής είναι κλειστή στις διακοπές  των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Χρήση τηλεφώνων

Η χρήση των τηλεφώνων του Σχολείου από τους μαθητές γίνεται μόνο μετά από σχετική ενημέρωση της Γραμματείας του Σχολείου.

Εξυπηρετούνται όλες οι επικοινωνίες με τους γονείς σε σταθερά τηλέφωνα ενώ κλήση κινητών από τα τηλέφωνα του Σχολείου γίνεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Τεχνολογικός εξοπλισμός

Το Σχολείο μας είναι πλήρως μηχανογραφημένο και άρτια εξοπλισμένο σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Υπάρχουν συνολικά 18 επιτραπέζιοι και ένας φορητός ηλεκτρονικοί υπολογιστές, από τους οποίους 7 στο «εργαστήριο γλώσσας » , από ένας στην Γραμματεία  και στο Γραφείο Διεύθυνσης και από ένας τοποθετημένος στις  αίθουσες. Ο φορητός (laptop) υπολογιστής χρησιμοποιείται από τον Διευθυντή για παρουσιάσεις και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

 Όλοι οι υπολογιστές είναι συνδεμένοι μεταξύ τους σε δίκτυο , με 2 εκτυπωτές , με scanner και e-fax και είναι συνδεμένοι στο internet με ταχύτητα ADSL 24 Mbps . Επίσης όλοι οι υπολογιστές είναι εφοδιασμένοι με ζεύγη ακουστικών , μεγάφωνα και μικρόφωνα.

Όλες οι αίθουσες της σχολής είναι εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες mimio , βιντεοπροβολείς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και υπάρχει  το πλέον σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα DES (Digital Educational System), που χρησιμοποιείται για παραδόσεις μαθημάτων και εξάσκηση των μαθητών στη γλώσσα μέσω interactive προγραμμάτων και του εκπαιδευτικού Internet.

Το φωτοτυπικό μηχάνημα της Σχολής χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το προσωπικό της Σχολής και μόνο για εργασίες του Σχολείου.

  Απαγορεύεται η χρήση του φωτοτυπικού από τους σπουδαστές.

Το κουτί «η γνώμη σας μας κάνει καλύτερους»

Στην υποδοχή της Σχολής υπάρχει ένα μπλε κουτί με την ένδειξη «Η γνώμη σας μας κάνει καλύτερους».

Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας προς τους σπουδαστές / μαθητές μας και σας παρακαλούμε αν κάτι μας διέφυγε να μας το υποδείξετε.

Σχόλια και προτάσεις που γίνονται καλοπροαίρετα πάντοτε βοηθούν.

Please follow and like us: