fbpx

FAQ (Συχνές ερωτήσεις)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΣ

Η GLOSSOLAND βρίσκεται στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης , οδός Σμύρνης 48 (Στον δρόμο που βρίσκονται τα Τεχνικά Λύκεια και τα ΙΕΚ του Ευόσμου).

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Ποτέ δεν προβληματιστήκαμε για την εύρεση χώρου για τη στάθμευση του αυτοκινήτου μας γύρω από το φροντιστήριο.

Ημέρες και ώρες Λειτουργίας, αργίες, γιορτές, αίθουσες και χώροι λειτουργίας, κανόνες λειτουργίας, τεχνολογικός εξοπλισμός…

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Αναλυτικά όλες οι πληροροφορίες για την πρόοδο των μαθητών, τα τμήματα, την επιμόρφωση καθηγητών, την ενημέρωση γονέων κ.α.

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Εφαρμόζουμε την «περιφερειακή μέθοδο διδασκαλίας», όπου καθηγητές και σπουδαστές συνυπάρχουν γύρω από ένα μεγάλο οβάλ τραπέζι, παρόμοιο με αυτά που γίνονται τα συμβούλια των επιχειρήσεων…

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Προσφέρουμε ιδιαίτερα μαθήματα σε όλες τις γλώσσες, σε ιδιώτες ή εταιρείες, στους χώρους μας ή στο χώρο του ενδιαφερόμενου.

Καθώς στο Σχολείο μας εφαρμόζεται αυστηρό σύστημα ελέγχου της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, δίνεται η απαραίτητη προσοχή στην επιλογή του διδακτικού προσωπικού.

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Ένα τμήμα μπορεί να ακυρωθεί σε περίπτωση που δε συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός εγγεγραμμένων σπουδαστών και η προκαταβολή επιστρέφεται στον υποψήφιο σπουδαστή.

Ναι, αλλά για εκπαιδευτικούς λόγους, προτείνουμε η παρακολούθηση των τμημάτων να γίνεται από την έναρξη του τμήματος, ιδιαίτερα για τους σπουδαστές χαμηλών επιπέδων.

Παρόλα αυτά όμως μπορείτε να ενταχθείτε σε κάποιο πιο προχωρημένο από το δικό σας επίπεδο τμήμα, αλλά  πιθανόν να χρειαστεί να παρακολουθήσετε ένα σύντομο ατομικό πρόγραμμα ολίγων ωρών ΔΩΡΕΑΝ, ώστε να μη υστερείτε έναντι των άλλων.

Η διενέργεια ενός κατατακτήριου τεστ είναι πάντοτε η προσφορότερη λύση για το ποιο τμήμα μπορείτε να παρακολουθήσετε.

Αναλυτικά οι τρόποι πληρωμής των διδάκτρων, οι εκπτώσεις, πολιτική κατά των αυξήσεων κ.λ.π.

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Σύμφωνα με την Ελληνική Φορολογική Νομοθεσία, οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ.

Όχι. Δεν υπάρχει δικαίωμα εγγραφής.Απλά για την εγγραφή σας απαιτείται μια προκαταβολή τουλάχιστον 50 ευρώ (που είναι μέρος των διδάκτρων) για την δέσμευση θέσης στο τμήμα.

Αν είστε εργαζόμενοι η εκπαίδευσή σας μπορεί να γίνει ΔΩΡΕΑΝ με επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ. Αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία.

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Είναι για εμένα; Θα τα καταφέρω;… Με την διδασκαλία που παρέχουμε οι σπουδαστές μας μπορούν να αποκτήσουν όλα τα πτυχία

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Ποιος χρειάζεται το TOEIC, πόσο διαρκεί η προετοιμασία, ποια είναι η διαφορά του από άλλα παρόμοια πτυχία κ.ά. ερωτήσεις σχετικά με το TOEIC

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Είναι το Proficiency του Michigan επίσημο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε ανώτερο επίπεδο; Απαντήστε όλες σας τις ερωτήσεις!

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Δείτε ό,τι αφορά τις δηλώσεις, την καταβολή εξέταστρων, την ενημέρωση για τα αποτελέσματα και την παραλαβή των πτυχίων από την Glossoland…

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Οι εξελίξεις στο χώρο της πιστοποίησης από το ΑΣΕΠ και άλλους φορείς τρέχουν.

H  μοριοδότηση για την γνώση ξένων γλωσσών με βάση πρόσφατα ΦΕΚ έχει ως εξής:

  • Μέτρια γνώση (Β1) 10 μόρια.
  • Καλή γνώση (Β2) 30 μόρια.
  • Πολύ καλή γνώση (Γ1) 50 μόρια.
  • Άριστη γνώση (Γ2) 70 μόρια.

Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο ή Common European Framework (CEF) , θέτει κοινές προδιαγραφές, στόχους και επίπεδα γλωσσομάθειας για τις γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της αγγλικής. Τα βασικά επίπεδα είναι έξι: A1, A2, B1, B2, C1, C2.

Τα Γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα (ή μια από τις επίσημες γλώσσες) σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες – Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία. Συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τα Γερμανικά σαν μητρική γλώσσα και επομένως η γνώση Γερμανικών αποτελεί ισχυρό εφόδιο για άτομα που επιθυμούν να κάνουν καριέρα σε τομείς όπως δικηγορία, μηχανολογία και εμπόριο.

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Μάθε για τα Διπλώματα και τις Εξετάσεις Γαλλικών. Πάρε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που έχεις για τα Γαλλικά ως ξένη γλώσσα…

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Γιατί Ιταλικά; Οι γνώστες της Ιταλικής γλώσσας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας…

Δείτε όλες τις πληροφορίες

Πέρα από τη δυνατότητα επικοινωνίας με μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού (380 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Ισπανικά σε όλο τον κόσμο), οι συνεργασίες της χώρας μας στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα με εταιρείες που προέρχονται από τις ισπανόφωνες χώρες ολοένα και διευρύνονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Ισπανικά είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Δείτε όλες τις πληροφορίες

-Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Αγγλικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.

-Αν δεν γνωρίζετε καθόλου αγγλικά και είστε μαθητής σχολικής ηλικίας Β ή Γ Δημοτικού θα εγγραφείτε στη τάξη Junior χωρίς να δώσετε κατατακτήριο τεστ.

-Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Αγγλικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

 Κατατακτήριο Τεστ Αγγλικών

-Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Γερμανικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.

-Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Γερμανικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τεστ Γερμανικών

-Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Γαλλικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.

-Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Γαλλικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τεστ Γαλλικών

-Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Ιταλικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.

-Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Ιταλικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τέστ Ιταλικών

-Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Ισπανικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.

-Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Ισπανικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τεστ Ισπανικών

-Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Ελληνικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.

-Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Ελληνικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τεστ Ελληνικών  Πώς θα μάθω το επίπεδο μου στα Ελληνικά;

Γενικές Ερωτήσεις για το e-learning

Studies είναι ιδανικό για άτομα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών, που βιώνουν κινητικά προβλήματα, που έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο ή που απλώς δεν θέλουν να βγουν από το σπίτι.

Όλες τις ηλικίες! Οργανώνουμε προγράμματα κατά περίπτωση κι επίπεδο, έτσι ώστε να καλύπτουμε όλες τις ηλικίες κι ανάγκες των υποψηφίων σπουδαστών.

Ναι! Η πλήρης τάξη των 15 ατόμων στη διδασκαλία εξ αποστάσεως σε σύγκριση με την αντίστοιχη τάξη μέσα στο φροντιστήριο, έχει διαφορά 50% στη χρέωση. Όπως είναι λογικό, το κόστος αλλάζει ανάλογα με τη συμμετοχή. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των ενδιαφερόμενων τόσο πιο μικρό το κόστος.

Θα χρειαστείτε έναν σταθερό υπολογιστή (ή laptop) με σύνδεση ADSL Ιντερνετ, μία web camera, ηχεία και μικρόφωνο. Με αυτόν τον εξοπλισμό, θα μπορείτε να παρακολουθείτε «ζωντανά» τα μαθήματα, να βλέπετε και να σας βλέπουν σε πραγματικό χρόνο όλοι οι συμμετέχοντες καθώς και οι καθηγητές, να συνομιλείτε μαζί τους και γενικότερα να συμμετέχετε στα σεμινάρια ενεργά σαν να βρίσκεστε στην αίθουσα διεξαγωγής τους.

Η χρήση της κάμερας, των ηχείων και του μικροφώνου είναι απαραίτητα για το e-learning στο Κέντρο μας, διότι είναι πολύ πιθανό να διαμαρτυρηθούν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες που δεν θα σας βλέπουν και δεν θα σας ακούν, αλλά και από την άλλη πλευρά, δεν θα μπορεί ο καθηγητής να απευθυνθεί σε εσάς, διότι δεν θα σας βλέπει και θα θεωρεί ότι είσαστε απών, αλλά ούτε και εσείς στον καθηγητή αν θελήσετε να του κάνετε κάποια ερώτηση, ή να ζητήσετε κάποια διευκρίνηση.

Μια κανονική-εικονική τάξη σε πραγματικό χρόνο! Με τον καθηγητή και τους συμμαθητές μας ζωντανά και με όλες τις πιθανές οπτικοακουστικές και διαδραστικές δυνατότητες. Μπορείς να μιλήσεις και να συνομιλήσεις. Μπορείς να διακόψεις, να απευθύνεις ερωτήσεις, να επικοινωνήσεις προσωπικά μόνο με τον καθηγητή, να μοιραστείς μια άσκηση  με συμμαθητή σου. Συμμετέχεις ενεργητικά σε πραγματικό χρόνο και σε κάθε βήμα του μαθήματος. Ο καθηγητής σου είναι εκεί ζωντανά για να σε διορθώσει, να αξιολογήσει, να κατευθύνει το μάθημα.

Όχι! Σε καμία φάση δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία σου. Φυσικά, μπορείς να περάσεις να μας πεις ένα «γεια!».

Φυσικά! Ο μαθητής έχει το δικαίωμα να διακόψει ανά πάσα στιγμή, μη καταβάλλοντας το ποσό του επόμενου μήνα.

Ναί, εναλλακτικά, μπορεί κανείς να συνδεθεί στην πλατφόρμα μας και μέσω κινητού τηλεφώνου smartphone με σύνδεση WiFi ή σύνδεση 3G, 3GS, 4G και μέσω iPad (tablet) από οπουδήποτε, αλλά δεν το συνιστούμε για μόνιμη διαδικασία παρακολούθησης των μαθημάτων.

Προτιμότερο είναι ο σπουδαστής να επιλέγει συγκεκριμένη έδρα για την παρακολούθηση

Όχι.Τα σεμινάρια που χρειάζονται εργαστήριο δεν γίνονται με e-learning. Ο υποψήφιος σπουδαστής μπορεί να πληροφορηθεί από την κάθε ειδική σελίδα του σεμιναρίου εάν είναι δυνατή η εκμάθηση με e-learning.

Ναι! Μπορούμε να οργανώσουμε εξ αποστάσεως διδασκαλία ή ακόμη και να έρχεται καθηγητής στο χώρο της επιχείρησης, κατόπιν συνεννόησης. Ενημερωτικά, υπάρχει το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζόμενων «ΛΑΕΚ» του ΟΑΕΔ, το οποίο είναι επιδοτούμενο και καλύπτει αυτόν ακριβώς το στόχο επιμόρφωσης προσωπικού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει πλέον και την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

E-learning για τις ξένες γλώσσες

Σχεδόν όλες! Τα προγράμματα του e-learning ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα μας στο facebook.

Ναι φυσικά! Οι τάξεις που σχηματίζονται είναι όπως και οι «συμβατικές», δηλαδή αρχάριοι – μεσαίο – προχωρημένο επίπεδο. Πριν την κατάταξη, την οποία αποφασίζει ο ίδιος ο καθηγητής, γίνεται μια πρώτη επαφή με τους συμμετέχοντες.

Πανεύκολη! Δίχως να χρειαστεί να κατεβάσει ο μαθητής κάποιο λογισμικό, λαμβάνει στο mail του ένα link (σύνδεσμο) από εμάς κι ακολουθώντας το, μπαίνει καταρχάς στις ρυθμίσεις και κατόπιν στην ίδια την εικονική τάξη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας Η/Υ, ένας web browser (φυλλομετρητής) όπως Mozilla, Chrome, Explorer κλπ και σύνδεση στο διαδίκτυο μεγαλύτερη από 28.8 kbps.

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να συνδεθεί στην πλατφόρμα μας και μέσω iPhone (3G, 3GS, 4G) και iPad  (tablet) από οπουδήποτε

Οπωσδήποτε ναι. Ανάλογα με τη γλώσσα και το επίπεδο! Υπάρχει πάντως η δυνατότητα για λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες που είναι δύσκολο να βρεθούν βιβλία, να λάβουν οι συμμετέχοντες από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Glossoland το υλικό που χρειάζονται ψηφιακά, σκαναρισμένο ή εκτυπωμένο με αποστολή.

Ναι! Καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος λαμβάνεις κανονικά ό,τι εξτρά σημειώσεις και υλικό χρησιμοποιήσει ο καθηγητής, εφόσον είναι εκτός βιβλίου.

Εύκολα! Την ώρα του μαθήματος πραγματοποιείται ψηφιακή εγγραφή (recording)  όλου του μαθήματος, η οποία δημοσιεύεται στους ενδιαφερόμενους. Μπορεί να μην έχασε ο μαθητής τη διδασκαλία κι απλώς να θέλει να την επαναλάβει. Ακόμη, όλο το υλικό που χρησιμοποίησε ο καθηγητής (εξτρά σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή, PDF, Word ή PowerPoint) αποθηκεύεται και είναι διαθέσιμο στους συμμετέχοντες.

Ναι, εφόσον δε φεύγεις αύριο! Φτιάχνουμε τμήματα ειδικά για ενήλικες που θα φύγουν στο εξωτερικό και οι οποίοι χρειάζονται τη γλώσσα στην πρακτική, καθημερινή της μορφή.

Φυσικά! Σε αντίθεση με την επιτόπια παρακολούθηση στο φροντιστήριο, με την e-learning πλατφόρμα της Glossoland Studies συνδιαμορφώνεις τις ώρες και μέρες που σε βολεύουν. Έτσι δεν ακολουθείς εσύ το πρόγραμμα, αλλά έχεις λόγο σε αυτό. Η πλειοψηφία αποφασίζει μαζί με τον καθηγητή. Μπορεί να είναι βραδινές ώρες, μπορεί και Σαββατοκύριακα. Φυσικά, μπορεί ένας μαθητής να ζητήσει κάποιους άλλους χρόνους. Κι αυτός θα εξυπηρετηθεί, απλώς με διαφορετικό κόστος, από τη στιγμή που η τάξη θα περιέχει λιγότερα, ίσως, μέλη.

Ναι! Λαμβάνεις βεβαίωση σπουδών, όπως συμβαίνει και με τους μαθητές μας όταν ολοκληρώνουν μια «πραγματική» τάξη στο φροντιστήριό μας. Σε αυτή τη βεβαίωση αναφέρεται η γλώσσα και το επίπεδο παρακολούθησης.

Για τις ξένες γλώσσες ναι! Οι εξετάσεις (final test) πραγματοποιούνται κανονικά, όπως εάν ερχόσουν στο φροντιστήριο.

Για τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης όχι.Εκδίδεται σε όλους χωρίς την διενέργεια εξετάσεων.Εξαιρούνται ορισμένα σεμινάρια που χορηγείται το πιστοποιητικό κατόπιν εξετάσεων (Ο σπουδαστής μπορεί να ενημερώνεται για την διαδικασία των εξετάσεων από την ιδιαίτερη σελίδα του σεμιναρίου στον ιστότοπο www.seminarialand.gr)

Και βέβαια ναι. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών που οδηγεί σε κάποιο επίπεδο γνώσεων κι εφόσον είσαι έτοιμος  και το αποφασίσεις, σε συνεργασία με τον καθηγητή σου, είναι δυνατόν να πάρεις μέρος σε τέτοιες εξετάσεις, που οδηγούν σε επίσημα αναγνωρισμένο πτυχίο από το Υπουργείο Παιδείας.

Βεβαίως! Με πολύ μεγάλη επιτυχία και μπορούμε να πούμε ότι είναι η ειδικότης μας.Τα τμήματα που σχηματίζονται είναι international (από διάφορες εθνικότητες σπουδαστές) και ο καθηγητής, που είναι εκπαιδευμένος, διαχειρίζεται την τάξη με κοινή γλώσσα την αγγλική. Όπως και στις άλλες γλώσσες τα τμήματα σχηματίζονται ανάλογα με το γνωστικό επίπεδο των συμμετεχόντων.