Γιατί να μάθει κάποιος Γαλλικά;

Η Γαλλική είναι μια γλώσσα εύηχη, μουσική, φίνα και αριστοκρατική. Είναι η μοναδική ίσως γλώσσα, μετά την Αγγλική, που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Οι ρίζες της βρίσκονται στην Ελληνική και Λατινική και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Κάποιος που ξέρει Γαλλικά μπορεί να μάθει εύκολα άλλες γλώσσες;

Μαθαίνοντας σωστά Γαλλικά μπορείτε στη συνέχεια να μάθετε ευκολότερα Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ρουμανικά.


Μιλώντας Γαλλικά θα έχω περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο;

Οι Έλληνες που μιλούν Γαλλικά, μπορούν ευκολότερα να καταλάβουν υψηλές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Επίσης, μπορούν να διεκδικήσουν υψηλές θέσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης που είναι έδρα του Κοινοβουλίου και άλλων νομικών υπηρεσιών. Τρεις μεγάλες πόλεις-κλειδιά: Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Λουξεμβούργο είναι Γαλλόφωνες.

Πόσα είναι τα διπλώματα στη Γαλλική γλώσσα;

Τα νέα διπλώματα (Delf και Dalf) είναι έξι (Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2). Ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αναγνωρισμένα από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εξακολουθούν βέβαια να υπάρχουν και τα διπλώματα Sorbonne I, Sorbonne II, Sorbonne III.

Τα διπλώματα είναι απαραίτητα;

Όχι απαραίτητα, αφού πρωταρχικός μας στόχος είναι η λειτουργική γνώση της γλώσσας και η επικοινωνία. Παρόλα αυτά τα διπλώματα πιστοποιούν τις γνώσεις σας στη Γαλλική γλώσσα και ταυτόχρονα σας ανοίγουν τις πύλες για σπουδές στα Γαλλόφωνα Πανεπιστήμια της Ελβετίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, του Καναδά και βεβαίως σ’ όλα τα Γαλλικά Πανεπιστήμια στα οποία η φοίτηση είναι δωρεάν.

Με ποιο δίπλωμα παίρνει κάποιος επάρκεια;

Η επάρκεια στη Γαλλική γλώσσα κατοχυρώνεται με το C2 ή το Sorbonne II.

Σε ποιο επίπεδο μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της καθημερινότητας;

Το Delf B1 είναι το επίπεδο-όριο. Πιστοποιεί τις ικανότητες ενός ανεξάρτητου γαλλομαθή, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες ενός ταξιδιού, να υποβάλει παράπονα, να τα καταφέρει σε μια απρόβλεπτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, να κάνει μια φιλική συζήτηση και να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη.

Για να παρουσιαστεί κάποιος στις εξετάσεις ανώτερου διπλώματος πρέπει να είναι κάτοχος των προηγούμενων;

Τα καινούργια διπλώματα δεν λειτουργούν αλυσιδωτά. Η απόκτηση κάποιου ανώτερου διπλώματος δεν προϋποθέτει την κατοχή των προηγούμενων. Κάθε υποψήφιος μπορεί να παρουσιαστεί στις εξετάσεις όποιου διπλώματος θέλει και όποτε θέλει.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Οι εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: Δεκέμβριο και Μάιο.

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να αρχίσει να μαθαίνει Γαλλικά;

Μετά την ηλικία των 9 ετών το παιδί είναι έτοιμο. Στην ηλικία αυτή το μάθημα έχει μορφή παιχνιδιού και στόχο τη μύηση στη σωστή προφορά και τη γαλλική κουλτούρα. Η υιοθέτηση της προφοράς στην ηλικία αυτή είναι πιο εύκολη απ’ ότι στην εφηβεία.

Please follow and like us: