Γιατί να μάθει κάποιος Ιταλικά;

Μια απολαυστική μακαρονάδα δεν ήταν ο μόνος λόγος που αγαπήσαμε την Ιταλία, τους κατοίκους και τη γλώσσα της. Είναι περισσότερο η επιθυμία να μιλήσουμε την μουσική αυτή γλώσσα και να μυηθούμε στην πλούσια καλλιτεχνική της κληρονομιά.

Μιλώντας Ιταλικά θα έχω περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο;

Οι γνώστες της Ιταλικής γλώσσας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας. Ο τουριστικός τομέας και ο βιομηχανικός κλάδος των μηχανημάτων βαριάς χρήσεως, σκαφών, αυτοκινήτων, υπολογιστών, ειδών υγιεινής, ηλεκτρικών ειδών κα επίπλων συναλλάσεται με την γειτονική αυτή χώρα.

Ποιά είναι τα πιο ευρέως αναγνωρισμένα διπλώματα στην Ιταλική γλώσσα;

Τα πιο αναγνωρισμένα διπλώματα στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη θεωρούνται τα Celi (1, 2, 3, 4, 5) που δίνει το πανεπιστήμιο της Perugia.Στην Ελλάδα δημοφιλές είναι και το Diploma που δίνει το Ελληνοιταλικό Επιμορφωτικό Ινστιτούτο.

Με ποιο δίπλωμα παίρνει κάποιος επάρκεια;

 Η επάρκεια στη Ιταλική γλώσσα κατοχυρώνεται με το Celi 5 (επίπεδο C2).

Σε ποιο επίπεδο μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της καθημερινότητας;

 Το Celi 2 (επίπεδο Β1) είναι το επίπεδο-όριο. Πιστοποιεί τις ικανότητες ενός ανεξάρτητου ιταλομαθή, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες ενός ταξιδιού, να υποβάλει παράπονα, να τα καταφέρει σε μια απρόβλεπτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, να κάνει μια φιλική συζήτηση και να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη.

Πόσος καιρός απαιτείται για την απόκτηση του διπλώματος Celi 3 ή του Diploma B2;

Ενήλικες με καλή γνώση άλλων γλωσσών και συστηματική μελέτη μπορούν να επιτύχουν μέσα σε διάστημα 2 σχολικών περιόδων την απόκτηση των παραπάνω πτυχίων (επίπεδο Β2).

Για να παρουσιαστεί κάποιος στις εξετάσεις ανώτερου διπλώματος πρέπει να είναι κάτοχος των προηγούμενων;

 Τα διπλώματα δεν λειτουργούν αλυσιδωτά. Η απόκτηση κάποιου ανώτερου διπλώματος δεν προϋποθέτει την κατοχή των προηγούμενων. Κάθε υποψήφιος μπορεί να παρουσιαστεί στις εξετάσεις όποιου διπλώματος θέλει και όποτε θέλει.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Οι εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: Δεκέμβριο και Μάϊο/Ιούνιο

Please follow and like us: