Γιατί να μάθετε Ισπανικά;

Πέρα από τη δυνατότητα επικοινωνίας με μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού (380 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Ισπανικά σε όλο τον κόσμο), οι συνεργασίες της χώρας μας στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα με εταιρείες που προέρχονται από τις ισπανόφωνες χώρες ολοένα και διευρύνονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Ισπανικά είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Εάν ακόμα δεν έχετε πεισθεί για ποιο λόγο πρέπει να μάθετε Ισπανικά αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι η γλώσσα μεγάλων συγγραφέων όπως του Cervantes, του μεγαλύτερου συγγραφέα όλων των εποχών και θεμελιωτή του σύγχρονου μυθιστόρηματος, του Lorca (που ο λυρισμός του παραμένει απαράμιλλος), του G.G.Marquez και της Is. Allende.

Είναι εύκολο να μάθει κανείς Ισπανικά;

Τα Ισπανικά βασίζονται στο λατινικό αλφάβητο. Συνεπώς η εκμάθησή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά εάν ο σπουδαστής γνωρίζει καλά ακόμα μία λατινογενούς προέλευσης γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά κ.ά.). Επιπλέον στο Κέντρο μας παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης του προφορικού λόγου, γρήγορα και αποτελεσματικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας (οπτικοακουστικά μέσα όπως video, CD, ταινίες κ.ά.).

Ποια διπλώματα μπορεί να αποκτήσει κανείς στα Ισπανικά;

Τα διπλώματα τα οποία μπορεί να αποκτήσει κάποιος στα Ισπανικά είναι τα DELE σε τρία επίπεδα  το Inicial, το Intermedio και το Superior.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Η διεξαγωγή των εξετάσεων για την απόκτηση των παραπάνω πτυχίων γίνεται δυο φορές το χρόνο, κάθε Νοέμβριο και Μάιο.

Ποιο πτυχίο μου εξασφαλίζει την απόκτηση επάρκειας στην ισπανική γλώσσα;

Με την απόκτηση του Superior ο σπουδαστής παίρνει την επάρκεια διδασκαλίας Ισπανικών από το Υπουργείο Παιδείας.

Είμαι γοητευμένος από την ισπανική κουλτούρα, αλλά δεν ενδιαφέρομαι να αποκτήσω κάποιο δίπλωμα πιστοποίησης γνώσης Ισπανικών. Υπάρχει κάποιο τμήμα που μπορώ να παρακολουθήσω;

Φυσικά. Κοντά μας μπορούν να έρθουν και όσοι αγαπούν τα Ισπανικά αλλά δεν θέλουν να υποβληθούν στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος. Χωρίς άγχος θα προσεγγίσουν τη γλώσσα, την κουλτούρα, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τα τραγούδια, την ιστορία και τον τρόπο ζωής των ισπανόφωνων λαών.

Please follow and like us: