Τι είναι το TOEFL ;

TOEFL

To TOEFL ( Test of English as a Foreign Language ) αποτελείται από τέσσερις ενότητες: Reading, listening, speaking και writing.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πιστοποιημένη γνώση των αγγλικών τους σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η κλίμακα βαθμολόγησης είναι από 0 έως 120 και ο εξεταζόμενος θέτει σα στόχο τη βαθμολογία που του ζητά το πανεπιστήμιο που τον ενδιαφέρει.

Η εξέταση του TOEFL στην Ελλάδα έχει ηλεκτρονική μορφή ( TOEFL iΒΤ ) και γίνεται περίπου δύο φορές το μήνα . Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα μετά από δύο βδομάδες και ισχύουν για δύο χρόνια.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ TOEFL

  • To TOEFL iBT γίνεται αποδεκτό από περίπου 8,000 Πανεπιστήμια, Κολέγια, Ινστιτούτα και εκπαιδευτικούς Οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για την ένταξη των φοιτητών σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα.
  • Δεν υπάρχει ξεχωριστό τμήμα γραμματικής αλλά οι γνώσης γραμματικής αξιολογούνται μέσω τις γραπτής και προφορικής εξέτασης, πράγμα που προσδίδει στο TOEFL έναν επικοινωνιακό χαρακτήρα.
  • Η διεξαγωγή του TOEFL γίνεται πολύ συχνά και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Διεξάγεται από τον μεγαλύτερο φορέα ανάπτυξης και διοργάνωσης εξετάσεων παγκοσμίως, τον ETS ( Educational Testing Service ) που το καθιστά έγκυρο και αξιόπιστο πιστοποιητικό παγκοσμίως.
Please follow and like us: